Giorgiana Corina Cristea - psiholog Bucuresti

Giorgiana Corina Cristea - psiholog Bucuresti


 

Cabinet psihoterapie si psihologie

Psihoterapie adulti - individuala, de cuplu si de familie

Psihoterapia pentru adulti se adreseaza atat unei singure persoane cat si cuplurilor sau familiilor.

Decizia de a urma o terapie de cuplu/familie sau individuala este luata dupa primele 2-3 sedinte de psihoterapie. Atunci cand conflictele sunt prea puternice sau cand cuplurile ajung la violenta (fizica/verbala) este nevoie sa luati in considerare psihoterapia individuala pentru unul/ambii membrii ai cuplului.

Pentru a evita relatiile duble, este recomandat ca fiecare membru al cuplului sa faca psihoterapie cu un alt psihoterapeut iar atunci cand este momentul sa faca psihoterapie de cuplu cu un psihoterapeut neutru, altul decat cei implicati in psihoterapia individuala.

In general, luam in calcul posibilitatea de a apela la un psiholog cand trecem prin anumite situatii, cum ar fi:


 - anxietate;

 - depresie;
- atacuri de panica;
- fobii;
- divort, doliu;
- abuz de substante (alcool, tutun, droguri etc);
- dificultati in relationarea cu ceilalti;
- dificultati de comunicare;
- stima de sine scazuta;
- retragere, inchidere in sine;
- tulburari ale somnului;
- tulburari alimentare;
- traume etc.  

Tehnicile terapeutice folosite in psihoterapia individuala depind mult de formarea psihologului.

Ca psiholog cu formare in Analiza Tranzactionala, voi descrie aceasta abordare in cateva cuvinte. Aceasta metoda se adreseaza atat adultilor cat si adolescentilor si copiilor, atat cuplurilor cat si familiilor.

Analiza Tranzactionala descrie modul de structurare psihologica a individului si felul in care acesta isi exprima personalitatea in termeni de comportamente, folosind modelul starilor eu-lui (Parinte-Adult-Copil). In terminologia folosita intalnim termenii: tranzactii, contractare, terapia redeciziei, reparentare, pozitii de viata, scenariul de viata, jocurile psihologice, sistemul racket samd.
 
Interventia psihoterapeutica ce foloseste analiza tranzactionala acopera o paleta larga de simptome - de la probleme cotidiene pana la manifestari clinice grave (depresie, lipsa cronica de pofta de viata etc.). Intelegerea naturii problemelor este, prin prisma analizei tranzactionale, doar un pas catre rezolvarea acestora: schimbarea felului de a privi lumea, de a relationa si de a ne pozitiona fata de semeni si actiunea de punere in practica a deciziei de schimbare.
 
In analiza tranzactionala interventia are la baza metoda contractuala: atat clientul cat si terapeutul isi asuma responsabilitatea comuna pentru realizarea schimbarii pe care o doreste clientul. Termenul de contract se refera la faptul ca fiecare (clientul si terapeutul) se afla pe pozitii de egalitate si amandoi participa la procesul de schimbare, responsabilitatile si sarcinile fiind diferite.

Scopul principal este Autonomia si ea se refera la capacitatea de a rezolva probleme folosind la maxim resursele de adult ale persoanei.

Contact

Telefon: 0721338153

E-mail: psiholog.cristea@yahoo.com sau office@psihologos.ro

Adresa: Str. Schitu Magureanu 27-33 sc B et 1 ap 55, interfon 55, sect 1 Bucuresti intrare prin str. Grigore Cobalcescu, vis-a-vis Hotel Trianon